ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Bussgarage på Södermalm blir 820 nya bostäder

Anders Göransson · 19 Okt 2012
Uppdaterad 19 Okt 2012
Bussgarage på Södermalm blir 820 nya bostäder Om bara sju år ska bussgaraget i kvarteret Persikan 5 ersättas med 820 bostäder för stockholmarna.

Bussgarage på Södermalm blir 820 nya bostäder Om bara sju år ska bussgaraget i kvarteret Persikan 5 ersättas med 820 bostäder för stockholmarna. Foto: Urban Brådhe


Bort med SL:s gamla slitna bussgarage – in med 820 nya lägenhet­er på östra Södermalm. I går togs beslutet, och 2019 kan det vara inflyttningsdags.

klar

Artikellänk är kopierad

– Det är ett fantastiskt projekt på en fantastisk del av Södermalm, säger Joakim Larsson (M), borgarråd och ordförande för exploateringsnämnden.

Planerna på att bygga bostäder i Barnängen på östra Södermalm har funnits sedan början av 2000-talet, men först nu ser de ut att bli verklighet. I går klubbade exploateringsnämnden igenom en ändring av villkoren för markanvisningen, vilket löser upp knutarna.

Det handlar framför allt om att byggföretagen köper marken i stället för att hyra den som i en tidigare uppgörelse. Det gör, enligt Joakim Larsson, att projektet går ihop ekonomiskt för kommunen.

Av de 820 lägenheterna ska 52 procent vara bostadsrätter, 48 procent hyresrätter.

– Det är ett väldigt bra tillskott av bostäder i ett av stadens mest attraktiva områden. Det är ett område som i dag är ganska präglat av den relativt tråkiga garagebyggnad som ligger där. Nu har man möjlighet att få en fortsättning på kvartersstrukturen, och få mer av stadsmiljö.

Utformningen av bostadshusen är inte klar, men de ska vara ungefär lika höga som omgivande bebyggelse.

SL:s bussar kommer att flytta till nybyggda lokaler i Södra Hammarbyhamnen.

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro