ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Butik förbjuder minderåriga att köpa ägg innan halloween

Joel Linde · 28 Okt 2015
Uppdaterad 28 Okt 2015

Foto: Alamy


Butiken har satt upp en lapp där de förklarar att inga minderåriga får lov att köpa ägg under veckan innan halloween. – Det brukar inte bli så bra, säger en butiksföreträdare.

klar

Artikellänk är kopierad

Det är tider för ”bus eller godis”. När det knackar på dörren och alla spöken och monster ställer frågan är det bäst att ha laddat med lite snask, annars kan ditt hus bli inklätt i toapapper och stinka av ruttnande ägg inom kort.

Men en butik i amerikanska Pennsylvania tänkte hjälpa husägarna lite på traven – och förbjöd minderåriga från att köpa ägg.

På en lapp i butiken står det: ”På grund av säkerhetsrisker tillåter vi inte att minderåriga köper ägg. Gäller 24/10-1/11.”

►LÄS MER: Ica butik anmäld efter rasistisk lapp

Lappen fotograferades och lades upp på bildsajten imgur där den har setts nästan 3,2 miljoner gånger. Personen som tog fotot säger sig ha sett liknande lappar vid flera av butikskedjans butiker, skriver Huffington post.

Enligt en annan tidning infördes policyn förra året inom hela kedjan för att förhindra att halloweenmonster ”äggar” hus.

Butiksföreträdare sade då att det vanligtvis inte ”blir bra” när ungdomar köper ägg sent i oktober, och att han inte hade hört några klagomål gällande policyn.

►LÄS MER: Sveriges mest effektiva skyld – se upp för lekande pensionärer

Men visst finns det kritik mot policyn. Adam Fletcher vid ungdomsrättsgruppen The freechild project menar dels att många ungdomar hjälper sina äldre familjemedlemmar att handla, och att detta påverkar dem.

De menar också att policyn förutsätter att alla personer under 18 år kastar ägg på halloween, och att de inte skulle kunna ha giltiga skäl för att köpa ägg.

– Den här lappen uttrycker misstro och förakt mot folk under 18 år. Som förälder är jag förolämpad. Som ungdomsförespråkare är jag djupt besviken, sa Adam Fletcher.

►LÄS MER: Skylten på Handelshögskolan: Inga tiggare tillåtna

klar

Artikellänk är kopierad

Joel Linde
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro