ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Butikens välkomsthälsning gör storsuccé på internet

Gustaf Eriksson · 21 Jan 2013
Uppdaterad 22 Jan 2013
Nätsuccé för matbutik som välkomnar flyktingar från Syrien Hälsningen blev en supersuccé.

Nätsuccé för matbutik som välkomnar flyktingar från Syrien Hälsningen blev en supersuccé. Foto: Skärmdump


Ica-butiken i det lilla norrländska samhället Kaxås ville skicka ett litet meddelande Hälsningen blir snabbt en dundersuccé på internet. – Jag hade inte en tanke på att det skulle bli så här stort, säger butiksägaren Bo Oskarsson.

klar

Artikellänk är kopierad

"Vi välkomnar alla nyinflyttade från Syrien, och vi hoppas att ni ska trivas i vackra Offerdal!" Det meddelandet lade Ica-butiken i samhället Kaxås i den jämtländska kommunen Krokom upp på Facebook i fredags. – Jag ville lämna en enkel hälsning och berätta för våra kunder att de anlänt, säger Bo Oskarsson, butikens ägare.

Under helgen blev inlägget en digital supersuccé. På måndagsförmiddagen hade omkring 800 personer gillat Facebook-statusen, och på Twitter blev hashtaggen #Icakaxås den mest omtalade i hela Sverige. – Det var väldigt otippat. Jag hade inte en tanke på att det skulle bli så stort. Något hände i helgen, säger den omtumlade butikschefen Bo.

De som har kommit till Kaxås är flyktingar från krigets Syrien.  – Vi har fått några familjer hit, och grannbyn har fått ytterligare några. Det blir ganska mycket folk totalt, säger Bo Oskarsson, och fortsätter: – Varje är tillskott är positivt för by och butik. Vi har fått en del förfrågningar om sådant vi aldrig haft i sortimentet, men det ska vi såklart lösa nu.

Reaktionerna på inlägget har till övervägande del varit positiva, enligt butiksägaren.  – 95 procent har varit lovord. Men en del har sagt att det bara var propaganda och kommersialism. Men de allra flesta är glada, jag har fått mycket kramar.

På Facebook har butikens fanskara vuxit från omkring 100 till nästan 200 personer. Succén gör att Bo nu funderar på att också börja twittra.  – Det kanske kan vara värt att kika på, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Eriksson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro