ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Butiksägare hotas till livet efter flyktinghälsningen

Gustaf Eriksson · 23 Jan 2013
Uppdaterad 24 Jan 2013
Butiksägare hotas till livet efter hälsningen

Butiksägare hotas till livet efter hälsningen


Bo Oskarsson hälsade syrianska flyktingar välkomna till byn och till sin matbutik. För det blir han hotad till livet på rasistiska sajter. – Jag vet inte om jag vågar säga någonting alls framöver, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

När Metro.se pratade med Bo Oskarsson, som äger Ica-butiken i det lilla samhället Kaxå i Jämtland, i måndags var han upprymd. I helgen hade hans välkomsthälsning till de familjer som flytt krigets Syrien och flyttat till bygden gjort succé på Facebook och Twitter. – Det känns väldigt otippat, sa han då. 

Men på onsdagen är hans glädje bortblåst. Han har tvingats tagit bort hälsningen från Facebook på grund av att främlingsfientliga och kränkande kommentarer börjat strömma in. Men det slutar inte där. På rasistiska hemsidor har Bo blivit hotad till livet.  – Jag hörde om något inlägg där det stod något om att jag skulle hängas upp i en lyktstolpe. Upprörda människor har också ringt till butiken.  – Det var en som undrade varför jag ska bestämma vad skattepengar ska gå till. Det förstår jag inte alls, det har blivit många missförstånd. 

Bo kommer nu ta kontakt med Icas säkerhetsavdelning. – Jag har ingen erfarenhet av sådant här, så jag vet inte vad jag ska göra. Bo vet inte om han kommer våga lägga upp ett liknande inlägg i framtiden. – Jag vet inte om jag vågar säga någonting alls framöver. Det var en så enkel hälsning, jag förstår inte att människor kan bli så arga, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Eriksson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro