ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Butiksbiträdet slog kund med ett basebollträ

Daniel Olsson · 1 Nov 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

Får böta till offret som fick sy åtta stygn

klar

Artikellänk är kopierad

Butiksbiträdet hävdade nödvärn när han slog en man blodig med basebollträ i den egna videobutiken. Nu döms han till villkorlig dom och 100 dagsböter för misshandel.Det var den 16 november förra året som några flickor sprang in i videobutiken i Kungälv. Efter dem kom en 33-årig man som fått sitt balkongfönster nedkletat med ägg som flickorna kastat.Han tog tag i en av flickorna och säger att han försökte krossa ägget mot hennes huvud för att låta henne ”smaka på sin egen medicin”.

Då kände han plötsligt ett kraftigt slag i bakhuvudet och såg butiksbiträdet stå med ett basebollträ i händerna.

Det 23-åriga butiksbiträdet säger att han handlade reflexmässigt och i nödvärn då han tyckte sig se en situation där 33-åringen försökte slå flickorna. Därför plockade han fram ett basebollträ som fanns gömt bakom disken utifall att butiken skulle rånas.

Men flickorna säger i förhör att de skrattade åt mannen och inte kände sig hotade. En kvinnlig kund vittnade under ed om att minst fem slag med basebollträet utdelats och beskriver butiksbiträdets handlande som ”fullständigt oförsvarbart”.

Mölndals tingsrätt skriver i sin dom att butiksbiträdet måste ha haft fler möjligheter att avvärja situationen. Att slå ett basebollträ i huvudet på 33-åringen var, enligt tingsrätten, ”uppenbart oförsvarligt”.

Nu ska 23-åringen betala 11 475 kronor i skadestånd till den slagne mannen, som fick sy sju åtta stygn efter händelsen.

klar

Artikellänk är kopierad

Daniel Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro