ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Butikspersonalen låste in nioåringar – fick inte ringa sina föräldrar

Filip Häggberg · 21 Dec 2017
Uppdaterad 21 Dec 2017
Barnen misstänktes för att ha snattat en läsk.

Barnen misstänktes för att ha snattat en läsk. Foto: Shutterstock/IBL


Två barn, nio år gamla, misstänktes för att ha snattat en läsk. Då låste butikspersonalen in barnen och lät dem inte ringa sina föräldrar. Nu har polisen inlett en förundersökning, rapporterar NWT.

klar

Artikellänk är kopierad

I mitten på oktober blev två barn instängda i en matbutik i Karlstad, efter att butikspersonalen misstänkt att de snattat.

Nu har polisen inlett en förundersökning mot personalen, skriver NWT.

Nioåringarna fick inte ringa sina föräldrar under tiden personalen inväntade polisen, som kom till butiken efter 40 minuter.

– Det här är så tragiskt att det inte är klokt, har mamman till ett av barnen tidigare sagt till NWT.

Enligt matbutiken var anledningen till att barnen inte fick ringa sina föräldrar att telefonen inte skulle vara upptagen ifall polisen försökte ringa tillbaka.

– Våra medarbetare följde polisens instruktioner. Men de hade sällskap hela tiden och satt i lunchrummet så det var inte så att vi låste in dem i någon skrubb eller så. Sedan så får utredningen ha sin gång och skulle den komma fram till något annat följer vi naturligtvis det, säger Klas Olsson, informationschef på Coop Värmland.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Häggberg
Filip Häggberg
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro