ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

BWO dissar Hultsfred

Pontus Hammarlund · 19 Apr 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011
BWO tycker inte att de har på Hultsfred att göra.

BWO tycker inte att de har på Hultsfred att göra. Foto: Lotta Imberg


klar

Artikellänk är kopierad

BWO placerade sig på en hedervärd andraplats i Melodifestivalen och förändrade, enligt dem själva, tävlingen för alltid. – Det bestående intrycket från årets festival kommer inte att bli Carolas comeback – utan att BWO och Andreas Johnson förändrade spelreglerna. Nu är det inget som hindrar vare sig Robyn eller Darin att ställa upp i framtiden. Kikki Danielsson har inte en chans längre, säger Alexander Bard.

SKIVSLÄPP I DAG I dag släpps nya plattan ”Halcyon days” och framgångarna med deras tävlingsbidrag ”Temple of love” har inneburit bästa tänkbara start för en skiva som har ett bredare sound än tidigare. – Vi har grävt ännu djupare i pophistorien. Förra skivan var så väldigt referensiell. Nu låter det lite bredare, säger Marina Schiptjenko. – Den stora skillnaden är att vi vidgat begreppet laptop. Vi blev trötta på att laptop förknippas med syntpop. Vi gör ju electro på laptop och det är helt oberoende av ljudkällan och något helt annat, säger Alexander Bard.

SOMMARTURNÈ I NORDEN Nästa singel är rockballaden ”We could be heroes” och sedan väntar en sommarturné i Norden. I Sverige är det stadsfestivalerna som får besök. Hultsfredsfestivalen däremot, är inget alternativ. – Vi har inte där att göra. Där spelar Concretes och alla andra kissnödiga band. Vi vill inte bli associerade med det, säger Alexander Bard.

•• Torgny Melins ska spela där, de är väl inte kissnödiga? – Nä, men då går det överstyr åt andra hållet. Vad har vi att vinna på att spela där?

klar

Artikellänk är kopierad

Pontus Hammarlund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro