ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Bygg som Bilbo, bo som en hob

metro · 22 Sep 2011
Uppdaterad 22 Sep 2011

Less på höga hyror och orimliga kvadratmeterkronor? Gör som den här familjen i Wales – sno från Sagan om ringen” och bygg dig ett eget hobbithus.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: All Over Press
Foto: All Over Press
Foto: All Over Press
Foto: All Over Press
Hobbitbyggmästaren Simon Dale med frun Jasmine Saville och deras två barn.
Hobbitbyggmästaren Simon Dale med frun Jasmine Saville och deras två barn.Foto: simondale.net
Martin Freeman som hobbiten Bilbo Baggins i den kommande storfilmen ”The Hobbit: An unexpected journey”,
Martin Freeman som hobbiten Bilbo Baggins i den kommande storfilmen ”The Hobbit: An unexpected journey”,Foto: All Over Press

Simon Dale flyttade med familjen till Wales och började gräva. Resultatet blev som något hämtat ur hobbitbyn i ”Sagen om ringen”. Dale och hans svärfar tog hjälp av vänner styrde upp projektet på fyra månader och mellan 1 000 och 1 500 arbetstimmar. Pris: drygt 30 000 kronor, vilket landar på ett kvadratmeterpris på cirka 600 kronor. På sin hemsida visar familjen Dale upp sitt ”low impact Woodland home”, eller ”hobbit house” som de även skämtsamt kallar det. – Huset är byggt för att visa största möjliga hänsyn till miljön. Att vara din egen arkitekt är onekligen väldigt kul, till skillnad från en massproducerad skolåda som bara ritats för att på enklast möjligt sätt skapa maximal profit för byggbranschen, säger Simon Dale. Och vad gjorde familjen efter efter de byggt huset från grunden, och sedan bott där ett tag? De flyttade och började om på nytt på en bit mark som var deras egen, såklart. Och ja, tvåan har precis lika mycket Tolkien-känsla som ettan.

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro