ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Byggaktörerna: Borgarrådet har fel

Peter Lindholm · 13 Sep 2012
Uppdaterad 13 Sep 2012
Byggaktörerna: Borgarrådet har fel Peter Rollfelt, projektledare på Keywe som tillsammans med byggfirman Veidekke är beredd att börja bygga 4 000 studentlägenheter efter nyår. Det enda som saknas är ett politiskt beslut.

Byggaktörerna: Borgarrådet har fel Peter Rollfelt, projektledare på Keywe som tillsammans med byggfirman Veidekke är beredd att börja bygga 4 000 studentlägenheter efter nyår. Det enda som saknas är ett politiskt beslut. Foto: Urban Brådhe


klar

Artikellänk är kopierad

Byggentreprenören Keywes och byggfirman Veidekkes förslag om att bygga 4 000 studentlägenheter i en kombination med 8–10 idrottshallar, avfärdades av stadsbyggnadsrådet Joakim Larsson (M) i gårdagens Metro.

Larsson menade att den nya affärsmodellen inte var förenlig med gällande lagar och förordningar, eftersom den förutsatte att Stockholms stad på förhand skulle hyra idrottshallarna. Helt fel, kontrar Keywe och menar att stadsrådet är ”ute och cyklar i sina uttalanden”.

-– Det gäller att politikerna tar del av alla fakta innan man uttalar sig. Joakim Larsson har förmodligen inte gjort det då han hävdar detta, säger Peter Rollfelt, vd på Keywe, och hänvisar till rättslig analys som gjorts av en av landets ledande advokatbyråer.

– De har kommit fram till att vårt koncept inte alls är omöjligt enligt lagen för offentlig upphandling. 

H an hoppas nu på en dialog mellan företagets advokater och Stockholms stads jurist. 

– Därefter vill vi koncentrera oss på att lösa problemen med bristen på studentlägenheter och breddidrottshallar i Stockholm.

Byggfirmornas idé får stöd av Socialdemokraterna. 

– Det är jätteviktiga förslag. Självklart ska vi följa lagen, men vi måste också se till vad som är bra för Stockholms utveckling, kommenterar oppositionsborgarrådet Karin Wanngård (S). 

klar

Artikellänk är kopierad

Peter Lindholm
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro