ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Byggde bil i 18 år – som inte gick att använda

Viktor Bendz · 5 Aug 2013
Uppdaterad 5 Aug 2013

1990 påbörjade Ken Imhoff arbetet för att förverkliga sin dröm. Han började bygga en replika av legendariska sportbilen Lamborghini Countach i sin källare.

klar

Artikellänk är kopierad

Efter 18 år stod bilen klar med en åttacylindrig V-motor placerad bakom ryggstöden, originallysen och saxdörrar – precis som i en riktig Countach. Då upptäckte Ken Imhoff ett litet men avgörande problem. Det fanns ingen dörr att köra ut bilen genom. Drömbilen var inlåst.

I det läget hade han två alternativ: montera isär bilen eller huset. Självklart valde motorentusiasten det senare. Han hyrde en grävskopa och rev en del av husväggen. Men nybilslyckan blev kortvarig.

När bilen väl var färdig och ute på vägarna tröttnade Imhoff och sålde den på Ebay.

– Jag värderar inte ägandet lika högt som jag trodde när jag byggde den. Livet  efter att bilen är färdigställd var inte så uttänkt som bygget självt. Helt ärligt känner jag att bilen förtjänar att tillhöra någon som uppskattar den mer än jag gör, sa han till Business Insider i januari i år.

klar

Artikellänk är kopierad

Viktor Bendz
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro