ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Byt middagen mot ost

Hanna Göransson · 10 Nov 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

Smakdefinition: Krämig

klar

Artikellänk är kopierad

Stressa ner. Skippa middagen. Samla vännerna över en god bit ost istället. Använd ostens förpackning att servera i. Det är trevligt – och sparar disk. Välj din favorit. Vitmögelost, camembert och getost blir krämigt goda i ugnen. Är ni många, välj några olika ostsorter. Det är okej att äta direkt ur asken. Känn på osten genom att trycka på den lite lätt. Om den är hård, dela den på mitten och fyll med honung. Om osten är mjuk räcker det med att ringla honung ovanpå. Tänk på att vara sparsam med honung om du väljer camembert, annars kan det bli för sött. Servera rostat bröd eller krutonger till. Ett fruktigt bröd passar bra till osten. Prova valnötsbröd eller torka några skivor fruktbröd.  Bakad vitmögelost med honung och timjan samt bröd4 portioner2 ostar av vitmögeltyp (camembert, St marcellin) i träask 2 msk honung1 msk plockad färsk timjanKrutonger av fruktbröd eller baguettePlocka ur osten ur förpackningen och dela den i mitten. Fyll med lite timjan och honung. Lägg ihop osten, veckla in den i pappret och lägg tillbaka i asken. Stoppa in osten i ugnen i 200 grader i cirka 5 minuter eller tills osten har blivit varm och krämig. Servera med rostat bröd eller krutonger av ditt favoritbröd. Toppa osten med lite honung och timjan innan servering.

klar

Artikellänk är kopierad

Hanna Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro