ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Bytt är bytt i Bytiken – men kom gärna igen

Erik Nordin · 12 Aug 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Matilda Hedberg, 16, från Vasastaden ska byta in två par byxor och en skjorta. – Jag tycker att det är en jättebra idé med Bytiken. Jag ska definitivt komma tillbaka med fler saker.

Matilda Hedberg, 16, från Vasastaden ska byta in två par byxor och en skjorta. – Jag tycker att det är en jättebra idé med Bytiken. Jag ska definitivt komma tillbaka med fler saker. Foto: Christina Blom


klar

Artikellänk är kopierad

 Sugen på att byta ut dina kläder? Under Kultur­kalaset får du chansen i Bytiken.  – Främst vill vi ha roligt. Samtidigt är projektet en samhällskommentar. Det är bättre att byta än att överkonsumera, säger Emelie Heilmann, en av initiativtagarna till projektet. Bytiken hålls under Kulturkalaset i samband med Leve klotet, ett projekt med fokus på unga människors delaktighet i sin planet. Utanför Operan vid Kanaltorget står ett vitt tält med trägolv och ett välsorterat innehåll. Bytiken tar emot gamla kläder, böcker, filmer och skivor. I utbyte får du en polett som du kan använda i utbyte mot andras prylar. Men det finns några krav. – Vi tar inte emot underkläder eller trasiga saker. Vi vill hålla en bra kvalitet, säger Emelie Heilmann. – Fast nu har vi faktiskt en helt oanvänd korsett i Madonnastil hängande i tältet, tillägger hon.  Bytiken har öppet varje dag under Kulturkalaset mellan 11 och 20. Initiativtagarna är Emelie Heilmann, 24, Rachel Lachenardiehe, 22, och Sara Branegård, 26.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Nordin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro