ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Byttes ut på BB – träffas 56 år senare

Tomas Lundin · 13 Maj 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Kay Rene Qualls, till vänster, och DeAnn Shafer hann båda bli gifta, föräldrar och morföräldrar innan det blev känt att de bytts ut på BB. I dag kallar de varandra "syster".

Kay Rene Qualls, till vänster, och DeAnn Shafer hann båda bli gifta, föräldrar och morföräldrar innan det blev känt att de bytts ut på BB. I dag kallar de varandra "syster". Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

1953 förväxlades två nyfödda på BB i Oregon. Nu har de Kay Rene och DeAnn – som vuxit upp med varandras föräldrar – träffats för första gången.Ingen av kvinnorna skulle känna till förväxlingen om det inte varit för att en kvinna som kände båda mödrarna blivit misstänksam, rapporterar tidningen East Oregonian.Den i dag 86-åriga kvinnan ringde till Kay Renes bror Bobby och berättade den osannolika historien. När hon visade ett foto av DeeAnns syster fanns inte längre något tvivel.– Det såg ut som Kay Rene i sjunde eller åttonde klass, säger brodern till tidningen.Kvinnan berättade att DeeAnns mamma vänt sig till BB efter födseln och sagt sig fått tillbaka fel barn efter att de två nyfödda hade badats, men att hennes klagomål igorerats.Ett DNA-prov bekräftade att Kay Rene Reed Qualls och DeeAnn Angell Shaffer följt med fel familj hem från BB den där vårdagen för 56 år sedan.De två kvinnorna träffades och fann att de hade mycket gemensamt. I dag är de  vänner och firade sin gemensamma födelsedag den 3 maj. De kallar varandra för "syster".Beskedet har varit omskakande för båda, men de försöker se det positiva i situationen.

– Betyder det här att jag inte är längre är bjuden på min egen släktträff?, Skämtar DeAnn Shaffer.Förväxlingen har också fört de båda familjerna närmare varandra.– Kay Rene kommer alltid vara min syster. Nu har jag en till, säger Bobby Reed.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro