ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Café Java kan tvingas stänga

Johanna Ohlson · 25 Mar 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Kunderna är oroliga: – Java är ett kafé som alla göteborgare gått till under en tid i sitt liv, säger Maria Flembeck, 17. 

Kunderna är oroliga: – Java är ett kafé som alla göteborgare gått till under en tid i sitt liv, säger Maria Flembeck, 17.  Foto: Christina Blom


Fastighetsägaren har sagt upp kontraktet

klar

Artikellänk är kopierad

Café Java i Vasastan kan ha serverat sin sista kopp kaffe. Fastighetsägaren vill bli av med det klassiska kaféet och har redan sagt upp kontraktet. Enligt fastighetsägaren har ägaren till Café Java gjort om lokalerna och tagit bort bärande väggar utan att kontakta dem. Nu har de vänt sig till tingsrätten för att kunna vräka kaféet. Men kafé-ägaren Naser Ivan-shir tar det hela med ro.  – De ljuger för att de vill bli av med mig. Det har de försökt med i fyra år. Men de har inte lyckats hittills. I stället för att flytta ut tänker Naser Ivanshir stämma fastighetsägaren för att han inte får ha någon uteservering. – I flera år gick jag knappt runt. Men när jag förra året hade en uteservering gjorde jag över 500 000 i vinst. Om jag inte får det kommer jag stämma dem på de pengarna. Kommunen har hamnat i mitten av bråket mellan kaféet och fastighetsägaren. Innan de vet om kaféet får vara kvar vill de inte ge tillstånd till en uteservering. – Vi har hamnat i en märklig situation. Vi hoppas att parterna ska komma överens men gör de inte det får tingsrätten avgöra. Vi avvaktar det beslutet, säger Jan-Erik Ljungqvist på trafikkontoret. Stammisarna Amanda Åbonde, 17, och Maria Flembeck, 17, är båda oroliga för Javas framtid. De tycker att det skulle vara fruktansvärt om fiket försvann. – Det får bara inte hända. Jag är här praktiskt taget varje dag. Det finns inget annat ställe som är så mysigt och personligt, säger Maria.

klar

Artikellänk är kopierad

Johanna Ohlson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro