ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

café powerdressing

Stockholm hannah sjostrom · 11 Sep 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Svenska män inom näringslivet fladdrar runt på ekonomisidorna i affärspressen som en grå massa. De skulle behöva lära sig lite av Gordon Gekko (Michael Douglas) i "Wall street" och Patrick Bateman (Christian Bale) i "American Psycho". – Jag har betygsatt svenska affärsmäns kläder flera gånger i olika tidningar och det finns liksom inget att säga. Det är så slätstruket och tråkigt. Jag vill gärna uppmana 70-talisterna - de nya vd:arna, att försöka snappa upp lite under alla resor utomlands, säger Daniel Lindström, modechef på Café. Det man mest förknippar med businessmodet och powerdressing är den dubbelknäppta kavajen. – Den ger ett intryck av respekt, makt och prestige. Helst ska man ju ha hela kostymen med vit skjorta, manchettknappar, putsade skinnskor och slips. Dubbelknäppt kavaj är ett enkelt knep att uppgradera sig själv, menar Daniel. Helst ska den vara kritstrecksrandig och strecken behöver inte vara så tydligt markerade utan synas på nära håll. Mörkt marinblå, svart och grått är bästa färgerna och materialet är ull. En kamelfärgad överrock i ull blir pricken över i. – Businesslooken är klart 80-tals inspirerad och outfiten är ganska stiff, den passar ju inte överallt. Men den behöver inte alls vara gubbig bara för att det är powerdressing. Den är tvärtom riktigt cool.

Bildtexter: Tigers designer Fredrik Blank har låtit sig inspireras av "American Psycho" när han skapade märkets businesslinje Black Label.

Hannah Sjöström [email protected]

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm hannah sjostrom
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro