ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Call girl” anmäls av privatperson

Patrick Ekstrand · 16 Nov 2012
Uppdaterad 17 Nov 2012
”Call girl” anmäls för förtal av Palme Enligt anmälan till JK målar filmen ”Call girl” ut före detta statsminister Olof Palme som sexköpare.

”Call girl” anmäls för förtal av Palme Enligt anmälan till JK målar filmen ”Call girl” ut före detta statsminister Olof Palme som sexköpare. Foto: Nordisk film


Bioaktuella Call girl” är grovt förtal av avliden, enligt en anmälan till justitiekanslern (JK). Ända sedan premiären har debatten rasat om huruvida den sexköp-ande statsministern i filmen för tankarna till Olof Palme.

klar

Artikellänk är kopierad

Metros juridiske expert Stefan Wahlberg säger att Palme inte måste vara namngiven för att det ska kunna anses vara förtal.

– Men eftersom han inte är namngiven krävs det väldigt många markörer som pekar ut honom för att det ska vara förtal.

Sådana markörer finns, hävdar anmälaren. ”Genom olika samverkande arrangemang så är Olof Palme klart utpekad i filmen.” 

Men advokat Lars Viklund som har företrätt offentliga personer i tryckfrihetsmål tror inte att just den anmälan kommer att tas upp av JK.

– Den som har anmält är inte behörig att anmäla. Jag är rätt säker på att JK inte gör någonting om inte en anhörig anmäler.

Den mördade socialdemokratiske statsministerns son Mårten Palme säger att familjen har tagit illa vid sig, så pass illa att han har övervägt att själv anmäla filmen.

– Jag har inte sett den än, så jag har inte bestämt mig. Jag tror till och med att det kan vara brottsligt att polisanmäla om man inte har sett den.

Han skulle se filmen i går kväll och därefter ta ställning i frågan. Metro försökte i går utan framgång nå filmens regissör Mikael Marcimain för en kommentar.

klar

Artikellänk är kopierad

Patrick Ekstrand
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro