ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Calum Scott om att komma ut: "Jag var rädd för det så länge"

Natalie Demirian · 15 Maj 2018
Uppdaterad 16 Maj 2018
Calum Scott.

Calum Scott. Foto: Getty Images


Calum Scott slog igenom i Britain’s got talent” 2015. Och det var tack vare musiken som han lärde sig att stå upp för sin sexualitet. "Responsen har varit fantastisk", säger han till Metro.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var med sin tolkning av Robyns hitlåt ”Dancing on my own” som brittiske Calum Scott, 29, trollband tittarna och juryn i ”Britain’s got talent”. Låten har i nuläget nära 280 miljoner lyssningar på Spotify och musikvideon på Youtube har drygt 260 miljoner visningar. Men än har han inte pratat med Robyn själv om vad hon tycker om hans populära cover.

– Men jag har träffat den andra låtskrivaren till låten, Patrik Berger. Han var så snäll och sa att han tyckte att min version var fantastisk och att den gav nytt liv till låten och att den hjälpte låten att nå ut till en helt ny publik. Och jag sa till honom att jag väldigt gärna ville veta vad Robyn tycker om det hela och han sa att hon ger tummen upp. Det var väldigt skönt för mig att höra!

För Calum Scott, som beskriver sin uppväxt och sitt liv innan programmet som ”väldigt normal”, blev hans stora över en natt-succé livsavgörande. Musikmogulen, tillika jurymedlemmen” Simon Cowells golden buzzer och skickade Calum Scott direkt till final.

– Det är än i dag svårt för mig att förstå vad som hände. Det förändrade hela mitt liv. Jag är så otroligt tacksam.

Har du någon kontakt med Simon Cowell i dag?

– Nej, tyvärr inte. Det var svårt efter showen, för jag blev inte signad av Simon och när jag ville nå ut till honom skulle han precis börja spela in ”X factor”. Och i samma veva förlorade han sin mamma. Det var svårt för mig att hitta en lucka att prata med honom, för man vill förstås vara respektfull inför vad han gick genom. Förhoppningsvis får jag i framtiden skaka hans hand igen och tacka honom för den här möjligheten han gav mig.

Du släppte ditt debutalbum ”Only human” i våras. Vad är budskapet bakom albumtiteln?

– När jag skrev albumet gick jag igenom både en personlig resa och en resa med ”Britain’s got talent” och allt som hände efter det. Jag skrev om mina erfarenheter som en dagbok. Jag bestämde mig för att i min musik prata om min sexualitet och hur det var ett stort hinder som jag var tvungen att komma över. Så, jag kom ut till världen med min musik. Och berättade om de erfarenheter jag hade när jag var yngre med min sexualitet. Jag visste så fort jag skulle börja med albumet att det skulle bli personliga och självreflekterande låtar.

Du har berättat att du kände en press under och efter programmet om att komma ut efter många frågor om ditt privatliv. Hur var responsen när du kom ut som gay?

– Helt överväldigande. Jag kom ut i en artikel i en gaytidning. Jag minns att jag sa att jag var livrädd för att förlora mina fans och stöd från folk, och jag var livrädd för vad folk skulle tänka om mig. Men det var från det ögonblicket jag började acceptera min sexualitet för första gången. Jag var rädd för det så länge och nu är det en drivkraft till det jag gör, det är underbart. Responsen har verkligen varit fantastisk.

Namn: Calum Scott.

Ålder: 29 år.

Från: England.

Gör: Artist och låtskrivare.

Aktuell: Med albumet ”Only human”, turné och nya singeln ”You are the reason” som också finns som duett med artisten Leona Lewis.

klar

Artikellänk är kopierad

Natalie Demirian
Natalie Demirian
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro