ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Camilla fick jobb direkt

Jenny Sköld · 6 Mar 2012
Uppdaterad 6 Mar 2012
Camilla Pettersson, 27, pluggade till förskollärare och fick direkt jobb i Hammarby sjöstad i Stockholm. Här tillsammans  med Edvin och Ruben, båda två år. 

Camilla Pettersson, 27, pluggade till förskollärare och fick direkt jobb i Hammarby sjöstad i Stockholm. Här tillsammans  med Edvin och Ruben, båda två år.  Foto: Gustav Gräll


klar

Artikellänk är kopierad

Camilla Pettersson, 27, har alltid vetat att hon vill jobba med barns utveckling. Då kände hon inte till de fantastiska jobbprognos som mötte henne efter förskollärarutbildningen vid Södertörns högskola. 

I höstas tackade hon ja till jobbet på nystartade förskolan Båtklubben i Hammarby sjöstad. Då hade hon redan fått flera positiva besked från flera andra arbetsgivare.

– Alla i min klass som ville fick jobb innan de läst klart utbildningen, säger hon.

Båtklubbens upptagningsområde är typiskt för ett snabbväxande nybyggarområde i tätorten, där förskolorna har svårt att hålla jämn takt med uppväxande barnkullar. Här kommer en stor del av de nya förskollärarjobben att skapas. Jobbprognosen blir knappast sämre av de stora pensionsavgångar som väntar. Var fjärde förskollärare går i pension under de närmaste åtta åren.

klar

Artikellänk är kopierad

Jenny Sköld
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro