ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Camilla gillrade fälla och satte dit sjuke seriestalkern

Johan Wikén · 28 Sep 2015
Uppdaterad 28 Sep 2015
Camillas agerande hjälpte polisen att få fast den misstänkte mannen.

Camillas agerande hjälpte polisen att få fast den misstänkte mannen. Foto: Arkivbild/TT


Med hundratals hotfulla och sjuka sms förvandlade stalkern livet till ett helvete för Camilla, 50. När polisen inte kunde hjälpa henne tog hon saken i egna händer – och satte dit förföljaren med en fälla.

klar

Artikellänk är kopierad

Trakasserierna började i november förra året när 50-åriga Camilla, som bor på en ort i Kronoborgs län, fick flera anonyma sms. Från början innehöll de komplimanger som beskrev henne som ”en stjärna på himlen” och ”otroligt attraktiv”.

Camilla hade ingen aning om vem sms:en kom ifrån och valde därför att lägga ut kontantkortsnumret på Facebook för att få hjälp att hitta den anonyma personen. När hon skrev detta till förföljaren bytte han taktik och bytte ut komplimangerna mot hot. ”Du kommer att få en julklapp, en bilbomb”, skrev han bland annat och hotade att skicka sina "mc-kompisar" på henne.

– Det störde mig mycket. Jag blev väldigt rädd, säger hon till Expressen.

►LÄS MER: Kent blev mobbad i skolan – 36 år senare hämnades han rejält

Polisen sa att de inte kunde göra något trots flera anmälningar eftersom mannen skrev från ett oregistrerat kontantkort.

Därför bestämde sig Camilla för att ta saken i egna händer och gillra en fälla. Hon smickrade den anonyma förföljaren och fick honom att gå med på en träff på en pizzeria. Hon fick en vän att åka dit som vittne, hon spelade in samtalet med stalkern och fotograferade registreringsskylten på hans bil.

– Jag fick göra jobbet åt polisen, säger hon till Expressen.

Mannen fick kontaktförbud mot Camilla och tack vare hennes agerande kunde polisen knyta honom till fler förföljelser av kvinnor.

►LÄS MER: Hemliga tecknet i handen – en nödsignal för slagna kvinnor​

På måndagen inleddes rättegången mot mannen, som är i 55-årsåldern, i Växjö tingsrätt. Utöver Camilla är han även misstänkt för ofredande och hot mot en annan kvinna i 20-årsåldern. Tidigare har han även dömts för liknande brott.

– Jag är inte rädd för honom längre. En liten jävla fjantgubbe, säger Camilla till Expressen.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Wikén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro