ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Campingvärd stäms på 675 000 kronor

johannes Finnlaugsson · 8 Maj 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

Rättegång i dag – största diskrimineringsfallet någonsin

klar

Artikellänk är kopierad

DISKRIMINERING. I dag inleds rättegången mot den förre värden på Sibbarps camping i Limhamn som enligt ombudsmannen mot etnisk diskriminering (DO) vägrade släppa in ett större sällskap romer. Enligt DO anlände sällskapet på 27 personer till campingen i sju husvagnar och fick beskedet att det var fullt – trots att flera andra husvagnar släpptes in medan samtalet pågick.

Nu stäms värden på 15 000 kronor per person, sammanlagt 675 000 kronor. Det är det största skadeståndskravet i en svensk diskrimineringsrättegång hittills.– Det som gör fallet unikt är att det är så många inblandade. Det är också det första fallet av diskriminering på en campingplats som går till domstol,  säger DO:s pressekreterare Sonya Aho.

Diskriminering på campingplatser är ett vanligt problem för romer, enligt DO. – De utestängs öppet från flera samhällsområden. Och eftersom det rörde sig om flera familjer och även barn tyckte vi att det var särskilt viktigt att driva ärendet, säger Sonya Aho.Campingvärden förnekar diskriminering och ifrågasätter dessutom att antalet berörda personer var så många som 27.

klar

Artikellänk är kopierad

johannes Finnlaugsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro