ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Cancersjuk skänker två miljarder till forskning

Anton Säll · 10 Maj 2016
Uppdaterad 10 Maj 2016
En screening för att upptäcka lungcancer. Personerna på bilden har inget med artikeln att göra.

En screening för att upptäcka lungcancer. Personerna på bilden har inget med artikeln att göra. Foto: TT


Affärsmannen Bengt Sjöberg har levt med cancer i fyra månader. Nu skänker han två miljarder till forskningen.

klar

Artikellänk är kopierad

Sedan fyra månader tillbaka lever företagaren Bengt Sjöberg med cancer. Nu ska han skänka två miljarder kronor till cancerforskningen.

– Det är en sak att bygga upp företag och samla kapital men om du kan använda kapitalet till att förbättra livskvaliteten för andra som drabbats... Ja, det här är det bästa jag gjort under mitt liv, säger Bengt Sjöberg till DN.

►LÄS MER: Dubbelt så många cancersjuka 2040

Det var när han fick diagnosen som Bengt Sjöberg bestämde sig för att göra slag i saken och starta sin stiftelse. Utöver att dela ut 8,6 miljoner årligen i ett pris till framstående lungcancerforskning kommer stiftelsen att dela ut mellan 60 och 70 miljoner kronor varje år i forskningsanslag, rapporterar DN. 

– Jag vet hur det är att leva med cancer, det har jag gjort i fyra månader nu. Jag har genomgått en kombination av konventionell och okonventionell behandling som de flesta andra inte har tillgång till. Jag vill öppna den svenska cancervården för nya behandlingsmetoder, säger Bengt Sjöberg till DN.

klar

Artikellänk är kopierad

Anton Säll
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro