ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Cannabis växte i kommunens blomkruka

Valerie Kaspersen · 11 Jun 2018
Uppdaterad 11 Jun 2018
Plantorna har hunnit växa sig stora innan någon rapporterade. Bilden är en arkivbild.

Plantorna har hunnit växa sig stora innan någon rapporterade. Bilden är en arkivbild. Foto: United States Fish and Wildlife Service/ Wikimedia commons


Malmö kommun har fått en egen hampaodling. Men det är ingen som vill känna sig vid den.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var efter att en förbipasserande skickat in ett tips till kommunen då man kunde konstatera att plantan i blomkrukan på Friisgatan i Malmö var en cannabisplanta, rapporterar Sydsvenskan.

– Det är en cannabisplanta. Ibland händer det att det växer upp plantor från fågelfröblandningar, men i detta fallet kan man misstänka en piratplantering, säger Jonatan Leo vid Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) i Alnarp till Sydsvenskan.

LÄS MER
Kanada legaliserar cannabis

Friisgatan är en gågatan mellan april och september i år. För att hindra att bilar kör på gatan har man placerat ut stora blomkrukor där kommunen skulle plantera blommor. Cannabisplantorna hann växa sig stora innan någon larmade.

– Nej det är först nu vi får höra talas om det. Det är självfallet inte något som kommunen har planterat, säger Linda Herkel som är presskommunikatör på Malmö kommun till Sydsvenskan.

pil
Fakta: Cannabis

Cannabis, även känt som marijuana i växtform och hasch i kådform, är en psykoaktiv produkt som utvinns ur olika varianter av hampa. Substansen som ger ruskänslan kallas THC (tetrahydrocannabinol). I Sverige klassas cannabis som en drog och är olagligt.

klar

Artikellänk är kopierad

Valerie Kaspersen
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro