ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Cannabisodlingar dränerar Kalifornien på vatten

Fredrik Tideman · 11 Jul 2014
Uppdaterad 11 Jul 2014
Beslagtagen cannabis i Kalifornien. 

Beslagtagen cannabis i Kalifornien.  Foto: All Over Press


Cannabisodling är en stor industri i Kalifornien, men nu verkar odlingarna få en negativ effekt på naturen – de tar allt vatten.

klar

Artikellänk är kopierad

Vissa odlare tar uppåt 590 000 liter vatten om dagen från en biflod till Eel River, skriver NBC News.

– Om det fortsätter på det här sättet så riskerar vi att få vattenflöden som torkar ut, flöden där det finns hotade fiskarter som lax och regnbågsöring, säger Scott Bauer på California Department of Fish and Wildlife.

Reglerna för att ta vatten från vattendrag i Kalifornien är samma för cannabisodlare som för alla andra odlare: Man får inte leda om mer än 10 procent av vattenflödet och man bör inte alls ta vatten på sommaren när vattennivån är som lägst. Scott Bauer säger till NBC att de reglerna gäller för odlare med tillstånd, och de flesta cannbisodlare har inte skaffat tillstånd.

Bara medicinsk cannabis är laglig i Kalifornien, men odlingarna räknas enligt NBC som en stor inkomstkälla i staten och även de olagliga odlingarna tolereras ofta av polisen. De stora problemen med vattnet finns i norra Kalifornien i det område som kallas Emerald Triangle, som är det område i USA där det odlas mest cannabis.

Polisen i Kalifornien oroas nu också för att torkan kan få våldsamma konsekvenser bland odlarna.

– I slutet av odlingsperioden, vilket är i augusti och september, så kommer det behövas tillgång till vatten, och jag tror inte att vattnet kommer att finnas där då. Så vi kommer förmodligen att få se konflikter över vattenrättigheter, säger Mike Downey, polis i Humboldt county.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Tideman
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro