ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Canon G1 X – Bilder i klass med en systemkamera

Ola Jacobsen · 28 Feb 2012
Uppdaterad 28 Feb 2012

Canon G1 X är en drömkamera för den som vill ha mycket manuella kontrollmöjligheter.

klar

Artikellänk är kopierad

Vad är det här för klumpig kamera då? Det är Canons senaste proffskompaktkamera, som de stoppat in en jättestor sensor i. 

Och vad är vitsen med det? En större sensor ger bättre bildkvalitet och större möjlighet att fotografera i mörka situationer. Dessutom ger det möjlighet att ta bilder med kort skärpedjup, alltså att motivet är skarpt men bakgrunden snyggt suddig. 

Okej, men är den bra? Ja och nej. Kameran levererar väldigt fina bilder, helt i klass med en systemkamera. Men objektivet hade kunnat vara mer ljusstarkt så att man bättre kunnat utnyttja den stora sensorn. 

Hur är den att använda? Canon GX 1 känns som en riktig kamera. Den har mycket knappar och rattar för manuella kontrollmöjligheter, så gillar man det är det här en drömkamera. 

Vem ska köpa den här? Den som vill ha bra bildkvalitet och mycket manuella inställningsmöjligheter.

Men den är inte så kompakt? Nej, precis. Det är lite problemet också. Det finns flera spegellösa systemkameror som är lika små och ger lika bra bildkvalitet men är billigare och mer flexibla eftersom du kan byta objektiv. 

Testet i en mening? En kompaktkamera på steroider. Jättestor och jättebra bygg- och bildkvalitét – till ett jättehögt pris. 

klar

Artikellänk är kopierad

Ola Jacobsen
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro