ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Capasa ser igenom allt

Kenya Hunt · 1 Okt 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Ennio Capasa är mannen bakom Costume National.  

Ennio Capasa är mannen bakom Costume National.   Foto: Anette Nantell/scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

CNC.
CNC.

Ennio Capasa, den italienske designern mest känd för sin coola urbana linje Costume National, talade med Metro före vårvisningen i Paris.

Ekonomin kastar en mörk skugga även över modevärlden, har det påverkat ditt arbete?– Vet du, 1973, när jag var liten, arbetade mina föräldrar som skräddare och det var en stor krasch. Det var oljekris. Men de klarade sig ändå. Och jag tror att det enda jag kan göra är att behålla en positiv attityd och fortsätta vara kreativ och innovativ.

Vad är det för skillnad mellan dina olika linjer CNC och Costume National?– CNC-flickan är yngre och mer rock’n’roll. Hon ser på mode på ett annat sätt. Costume National-kunden är en kvinna. Hon vill ha mer förföriska och sofistikerade kläder.

Du visar Costume National i Paris. Varför är Milano rätt stad för CNC?– CNC började i Milano och det är fantastiskt för den yngre rösten att vara där. För mig handlar Paris mer om couture och det extraordinära.

Genomskinlighet har varit ett återkommande tema den här säsongen. – Jag kände för att göra något lite åt techno-rock-hållet. Jag ville se allt med röntgenblick. Jag ville kunna se igenom allt och att alla skulle kunna se rörelsen i kläderna. Det kändes rätt för våren, för våren är väldigt lätt.

Showen har även starka maskulina undertoner.– Jag ville ge lättheten struktur. Så du kommer att se en del väldigt tajta byxor och sedan får du se en del väldigt baggy byxor. De manliga silhuetterna ger kollektionen struktur och en inramning.

klar

Artikellänk är kopierad

Kenya Hunt
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro