ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Capgemini Sveriges mest jämställda företag

Peter Lindholm · 21 Okt 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011
Elisabeth Sten är ekonomichef på Sveriges mest jämställda företag.

Elisabeth Sten är ekonomichef på Sveriges mest jämställda företag. Foto: Urban Brådhe


klar

Artikellänk är kopierad

Pinak Haque tar för sig. "Bananerna tar alltid slut först", påpekar kollegan Lars Creutzberg
Pinak Haque tar för sig. "Bananerna tar alltid slut först", påpekar kollegan Lars Creutzberg

Jämna löner och kvinnliga chefer. Capgemini är bäst på jämställdhet.

It-konsultbolaget Capgemini är bäst på jämlikhet och är därmed Sveriges bästa arbetsplats, enligt Veckans Affärer. Det enda som saknas är fler bananer.

Det är kanske lite förvånande att ett franskt jätteföretag med 100 000 anställda i över 30 länder är bäst i den svenska mästerskapsgrenen jämlikhet.

Men när Veckans Affärer poängbedömde 50 företag utifrån kriterier som andel kvinnor, fördelning av löner och förmåner samt företagskultur hamnade Capgemini i topp.– Väldigt många av frågorna har vi drivit härifrån. Sverige används som modell i företagsgruppen, säger Eva Aspengren, vice vd.

Trots att bara 30 procent av de anställda är kvinnor har man procentuellt fler kvinnliga chefer än män. I ledningsgruppen är de till och med fler till antalet.

Men även solen har sina fläckar. Metro besöker arbetsplatsen i Bromma för att ta reda på vilka de kan vara. Men där klagar de inte ens på automatkaffet.– Vadå? Vi har ju en baristamaskin, säger it-konsulten Pinak Haque.– Det är god och skön stämning här. Möjligen skulle jag vilja ha mer frukt, säger han – trots att det står fulla fruktkorgar överallt, tillägger han.– Bananerna tar alltid slut först, påpekar kollegan Lars Creutzberg.

Enligt ekonomichefen Elisabeth Sten är trivselfaktorn så hög att många stannar länge i företaget.– Det är oerhört stimulerande att jobba här. Möjligen kan man bli för engagerad och då tar jobbet mycket av ens tid och kraft.

klar

Artikellänk är kopierad

Peter Lindholm
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro