ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Cardigans-Nina gästar Manic Street Preachers

Peter Lindholm · 19 Mar 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

SOLONINA Cardigans har uppehåll i karriären, men det innebär inte att Nina Persson har tystnat.  Hon dyker upp på Manic Street Preachers kommande singel och ger också röst åt författaren Suzanne Brøgger.

Nina Persson är sedan i höstas bosatt i New York. Där lever hon med maken Nathan Larson, som hon varit tillsammans med i tio år. 

– Det här är första perioden någonsin i mitt liv som jag liksom kunnat slå dank och bara älska. Det känns extremt meningsfullt!

Men lite musik har det blivit ändå. Nina gästar Manic Street Preachers i duetten ”Your love alone is not enough”, första singeln från den walesiska popgruppens kommande album ”Send away the tigers”.– De är så härliga, de är precis som AC/DC, de låter likadant jämt. Vi är ömsesidiga fans och säger liksom alltid ”I love your stuff” till varandra när vi ses på festivaler.

Betydligt mer av Nina får man höra inom kort när Suzanne Brøggers roman ”Crème fraîche” ges ut som ljudbok. – Jag fick en förfrågan och fick välja själv vilken bok jag ville läsa. Det är en klassiker för mig, men jag är en rookie i det hela och hade inte begripit att det är en ganska svår bok att läsa. Men det var roligt också, jag fick en helt annan relation till läsning.Boken väckte stor uppståndelse när den gavs ut 1978. Inte minst för sin erotiska frispråkighet. Ninas inläsning ligger på runt 13 timmar.

Det är mer än dubbelt så långt som Cardigans samlade skivproduktion, som inte lär utökas den närmaste tiden. Vid ett bandmöte i förra veckan beslöt sig medlemmarna för att vara lediga ett tag till, utan konkreta framtidsplaner. Uppehållet kan bli långt om Nina uppfyller sina visioner och skaffar barn.– När de andra i bandet varit pappalediga har vi haft vikarier. Men det kommer inte jag att kunna ha, så när vi kommer dit blir det stopp ett tag.

klar

Artikellänk är kopierad

Peter Lindholm
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro