ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Carema byter namn – men Vardaga har redan blivit "Vård-aga"

Patrick Ekstrand · 27 Aug 2013
Uppdaterad 27 Aug 2013

Carema är trötta på att förknippas med skandalrubriker i tidningar och byter därför namn. Äldreomsorgen ska heta Vardaga – på Twitter har det redan blivit "Vård-aga", en anspelning på de missförhållanden som företaget har gjort sig känd för genom åren.

klar

Artikellänk är kopierad

Caremas ägare, riskkapitalbolaget Ambea, sticker inte under stol med att det gamla namnet har blivit en belastning.

– Vi behöver en neutral nystart och vi behöver tydliggöra för såväl boende och närstående som för uppdragsgivare och medarbetare vad vi står för, säger Ambeas vd Fredrik Gren.

Han säger också att det inte bara är ägarna som har tröttnat på skandalrubrikerna. De 13 000 medarbetarna uppges också vara ledsna över att företaget förknippas med missförhållanden.

Nu får de "nya" arbetsgivare. Verksamheten som sysslar med äldreomsorg heter från den 15 oktober Vardaga, medan verksamhetsområdet som arbetar med funktionsnedsättning får heta Nytida.

Resumé, en tidning som bevakar reklam- och mediebranschen, konstaterar att det inte dröjde särskilt länge innan någon började göra sig lustig över namnbytet.

En twittrare skriver till exempel: ”Men vem hjälpte till med Caremas nya namn Vardaga? Jag läser bara vård-aga”.

Ambeas kommunikationsdirektör Karin Nyman förklarar för tidningen att det nya namnet innebär att "varje dag ska göras så bra som möjligt för de boende" och uttrycker ingen större förvåning över att det nya namnet hånas.

– Alltså, Man kommer alltid att kunna göra sig lustig över vårt namn.

klar

Artikellänk är kopierad

Patrick Ekstrand
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro