ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Carin, 12, räddade lillasystern från att drunkna

Alva Forsberg Fierro · 31 Jul 2015
Uppdaterad 31 Jul 2015
Storasyster Krystal och Carin.

Storasyster Krystal och Carin. Foto: All Over Press/ ABC 12 Skärmdump


Lillasyster Jac'Lynn kan inte simma men gick ändå ut för att hämta in sin badring i poolen – och föll i. Men storasyster Carin kom snabbt till undsättning. – Hon är vår hjälte, säger mamma Tamarra.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var förra torsdagen som amerikanska Carin och hennes systrar haft en trevlig dag med lek och bad i familjens swimmingpool, när semestern plötsligt tog en dramatisk vändning.

Föräldrarna hade bara vänt ryggen till för bara någon minut när lillasyster Jac’Lynn, 3, sprang ut ur huset för att hämta sin badring och föll rakt ner i poolen. Allt hade varit i sin ordning om det inte hade varit för att hon inte lärt sig simma än. 

Jac’Lynn sjönk fort till botten, men då kom systern till undsättning. Carin, som har Downs syndrom, agerade blixtsnabbt och greppade tag i sina simglasögon och kastade sig i familjens pool för att få fatt i sin kära lillasyster, rapporterar ABC 12.

– Carin reagerade verkligen jättefort, hon var inte alls rädd, intygar storasyster Krystal, som ringde 112 direkt efter att Carin dragit upp deras lillasyster från vattnet.

LÄS MER: Jonatan, 10, räddade livet på sin morfar: "Trodde allt var över"

Jac’Lyn togs till sjukhus där man kunde konstatera att hon var klarat sig bra. Efter händelsen har mamma Tamarra installerat alarm på alla dörrar så hon kan höra när de öppnas. Hon är stolt över dotter Carins snabba agerande.

– Hon är vår hjälte, hon räddade livet på sin syster, säger mamman Tamarra Richardson till ABC 12.

LÄS MER: Oscar, 6, räddade livet på sin pappa: ”Jag trodde att han skulle dö”​

klar

Artikellänk är kopierad

Alva Forsberg Fierro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro