ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Carin Götblad lägger batongen på hyllan

Annika Persson · 9 Nov 2011
Uppdaterad 9 Nov 2011
Efter nio år som länspolismästare meddelar Carin Götblad att hon slutar i maj nästa år. – Jag kommer att jobba med full kraft till sista dagen.

Efter nio år som länspolismästare meddelar Carin Götblad att hon slutar i maj nästa år. – Jag kommer att jobba med full kraft till sista dagen.


klar

Artikellänk är kopierad

Carin Götblad meddelade i går att hennes sista dag som länspolismästare blir den 4 maj nästa år. – Det känns hemskt men jag vet ju att förordnandet går ut i vår. Längre än så kan man inte sitta på posten och det är ganska sunt. Men jag älskar mitt arbete, jag har världens intressantaste jobb!Vad händer sedan? – Det vet jag inte och det känns spännande. Jag behöver ett jobb med stort svängutrymme och jag jobbar gärna inom näringslivet eller offentlig sektor, men chef för Stockholmspolisen var drömjobbet. Det ryktas att du erbjudits att ta över generaldirektörsposten inom kriminalvården? – Inga kommentarer.Du har tidigare uttalat dig om din förkärlek till råttor, nu har du tid att föda upp dem! – Inte än, jag är för ung. Men sedan kanske jag börjar i stället för att mata duvor!Vad minns du främst om du ser tillbaka på dina nio år som länspolismästare? – När jag var nytillträdd, år 2003, mördades Anna Lindh. Det intensiva arbetet glömmer jag aldrig. Annars finns det mycker jag är stolt över, under min tid har kvinnliga chefer inom Stockholmspolisen fördubblats från 14 procent till 28. – Jag har också kämpat för att minska den grova kriminella brottsligheten och än har vi långt kvar men vi har många människor bakom lås och bom. I dag är häktena fulla.

klar

Artikellänk är kopierad

Annika Persson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro