ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Carl Philip: Det blev en liten kille

Ida Gustafsson · 19 Apr 2016
Uppdaterad 19 Apr 2016
Sofia och Carl Philip har fått sitt första barn

Sofia och Carl Philip har fått sitt första barn Foto: TT


Carl Philip och Sofia har blivit föräldrar för första gången. På presskonferensen berömde prins Carl Philip sin fru: Hon var jättejätteduktig”.

klar

Artikellänk är kopierad

Riksmarskalk Svante Lindqvist meddelade under tisdagskvällen i en kommuniké att prinsparet har blivit föräldrar. Barnet, som är friskt och välmående föddes på Danderyds sjukhus. Såväl mor som barn mår bra, uppger riksmarskalk Svante Lindqvist i kommunikén.LÄS MER: Nyblivna farmor Silvia: Jag går på molnUnder presskonferensen som hölls på Danderyds sjukhus berättade prins Carl Philip att han och hustrun Sofia blivit föräldrar till en liten son. 

Pojken som föddes 18.28 på tisdagskvällen vägde 3595 gram och var 49 centimeter lång berättade prinsen. Han upprepade vad Prins Daniel sa när prins Oscar föddes, att kvinnor som föder barn är ”en urkraft”. 

– Hon var jättejätteduktig, berömde prinsen sin fru. 

– Det var otroligt känslosamt och det är beundransvärt vad ni kvinnor går igenom, säger prinsen. 

LÄS MER
Statsministern:"Önskar dem all lycka"

Att det blev en pojke kom som en överraskning för prinsparet, Carl Philip berättade att de inte tagit reda på om det skulle bli en flicka eller pojke. Han berättade även att den lille pojken hade mörkt hår och var en "bra mix mellan oss två". Vilken titel den nyfödda får avslöjas först på konseljen. 

Carl Philip och Sofia som gifte sig i somras, den 13 juni 2015, och i oktober kom beskedet om att paret väntade barn. 

Det här händer nu

klar

Artikellänk är kopierad

Ida Gustafsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro