ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Carla trotsar sina handikapp – ska gå 150 mil

Filip Häggberg · 30 Okt 2017
Uppdaterad 30 Okt 2017
Carla Cat Carlsson ska gå den 150 mil långa vägen mellan Norrköping och Kiruna.

Carla Cat Carlsson ska gå den 150 mil långa vägen mellan Norrköping och Kiruna. Foto: Privat


Den 11 november ger sig Carla Cat Carlsson ut på sitt livs äventyr. Hon ska ensam vandra från hemstaden Norrköping till Kiruna. Jag gör det för min egen skull, men också för att uppmuntra andra att följa sina drömmar”, säger hon till Metro.

klar

Artikellänk är kopierad

Carla Cat Carlsson är högfungerande autistisk med ADD, astmatiker, har ledbesvär och är halvblind. Det hindrar henne inte för att ta den 150 mil långa promenaden mellan Norrköping och Kiruna.

Den 11 november ger hon sig av på resan som hon beräknar ska ta ett halvår.

– Jag gör det framför allt för min egen skull, men också för att inspirera andra och öka medvetenheten kring osynliga handikapp. Som en bonus samarbetar jag med Hjärnfonden, som jag har en insamling till, säger hon till Metro.

Vandringen är uppdelad i tre etapper. Först går hon till Sundsvall, för att sedan fortsätta till Haparanda och slutligen till slutdestinationen Kiruna. Efter att ha passerat Sundsvall, dit hon räknar med att komma till jul, hoppas hon kunna dra sin pulka i snön.

Carla har velat se naturen på en svenska östkusten länge, och att ta sig till Kiruna har hon skjutit upp i 15 år.

– Det är en del av min ADD, att jag skjuter upp saker. Men nu blir det av, och det är ingenting som jag kan backa ifrån. Jag ska övervinna hindren i mitt liv och samtidigt uppmuntra andra att göra saker som de drömmer om.

Att hon ska göra resan själv är inget som Carla oroar sig över. Snarare tvärtom. Det är de tre år långa förberedelserna som har varit jobbiga.

– Det har varit en mardröm, jag har mått så dåligt. När jag kommer iväg är det ingen som kan gnälla på att jag går för långsamt eller att jag stannar för ofta. Jag kommer bort från alla prestationer, alla tankar på andra människor och min hälsa, säger Carla.

Under den första etappen, till Sundsvall, kommer Carla att gå två mil om dagen, för att sedan trappa ned.

Packningen då? Pulkan kommer att väga runt 60 kilo och ryggsäcken upp till 15. Där kommer det att rymmas kompass, kartor, nödsändare och kamera – bland mycket annat.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Häggberg
Filip Häggberg
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro