ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Carol köpte en leksaksaffär – och gav alla leksakerna till fattiga barn

Hugo Ewald · 21 Nov 2015
Uppdaterad 21 Nov 2015

Foto: WSBTV


New York-filantropen Carol Suchman tog under veckan välgörenhet till en ny nivå. Hon köpte en hel leksaksbutik och donerade allt i butiken till stadens hemlösa barn.

klar

Artikellänk är kopierad

Varje år donerar New York-filantropen Carol Suchman leksaker till stadens fattigaste barn. Men i år tog hon sin välgörenhet till en ny nivå.

Tidigare i november gick Suchman förbi en stängd leksaksbutik i New Yorks West Village och såg att det utanför butiken hängde en "till salu"-skylt. Då fick hon en idé.

– Jag insåg att jag kunde ta allt till en högre nivå, sa hon till NY1.com.► LÄS MER: Teddy levde bara i 100 minuter – men räddade ett liv

Hon kontaktade ägaren till butiken och erbjöd sig att köpa allt inuti den, tusentals leksaker, gosedjur och lådor med skolmaterial. Hon la allt i säckar och donerade det till New Yorks socialförvaltning. Suchman har pengarna för det, hon och hennes man ägde en gång ett stort teknikföretag.

Efter Suchmans enorma köp kommer nu tusentals barn i New York åtminstone ha en present att öppna på julafton.

– Jag vet att alla kan behöva en gåva runt jul, säger Carol Suchman.

► LÄS MER: Nej, Facebook donerar aldrig pengar för att du delar en bild

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro