ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

carola

Stockholm hannah sjostrom · 17 Maj 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Spekulationer om sabotage, en fläkt som närapå blåser Carola av scenen och en kaosartad invigningsfest. Carolas vecka i Aten har kantats av mindre kriser. Ändå framstår hon som lugnet själv inför kvalet i kväll. Kanske är det livvakten Robert Telenta, stylisten Rickard Engfors eller den präst som är Carolas ständiga beskyddare i Aten, som skänker henne lugnet. Men framför allt är det nog de 23 år som förflutit sedan hon som osäker 16-åring debuterade på den schlagerscen hon nu återerövrar – som en av tävlingens absoluta favoriter. • Känns det annorlunda nu än när du vann Eurovision Song Contest för 15 år sedan? – Tävlingen har förändrats. Allt är ett sådant väloljat maskineri. Jag slipper till exempel att springa ut och leta kläder två dagar innan uppträdandet som jag gjorde när jag var sexton. Jag känner mig redo men samtidigt bubblar det och pirrar i magen precis som det vore första gången, säger hon. En läxa hon lärt sig under åren är att undvika att bli sjuk. En dåligt tajmad halsinfektion gjorde Globenfinalen mer spännande än den kanske varit annars. Till och med Atens behagliga sommarvindar utgör ett hot. Under intervjun utanför arenan slussas vi vidare till en mer skyddad plats. – De här vindarna är lite farliga. Att jag blir sjuk och tappar rösten är det enda som kan gå fel nu. Repetitionerna har varit framgangsrika. När fläkten drar igång förvandlas Carolas klarblå släp till ett böljande hav bakom henne. Då stiger jublet från både fansen och den mer svårflörtade pressen. Förutom släpet har ett kort dansnummer stoppats in och guldfargade fanor sveper over scenen i ett effektfullt nummer. Carola kan tänka sig ännu mer krydda, medan de andra i teamet är mer återhållsamma. – Vi far prata om hur vi ska arbeta med det om jag gar vidare till final, sager hon diplomatiskt. • Har du någon gång tvivlat på att din låt ska hålla till finalen? – Jag känner mig väldigt trygg. Man vet ju inte, vad som helst kan hända i en telefonomröstning. Enligt oddsen står slaget nu mellan två veteraner: Carola med ”Invincible” och Greklands bidrag med Anna Vissi.

Carolas fem favoriter I Schlager-EM – utan inbördes ordning! Ryssland Grekland Slovenien Rumanien Schweiz ~ Hur viktigt är följande på en skala mellan ett till tio: Låten: 7 Rösten: 7 Framträdandet: 7 Utstrålning: 10

Jenny Sköld [email protected]

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm hannah sjostrom
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro