ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Carola åkte till Kos och hjälpte flyktingar: "Alla kan dra sitt strå"

Linnea Carlén · 29 Sep 2015
Uppdaterad 29 Sep 2015
Carola Häggkvist är en av flera ur Sveriges artistelit som på tisdagskvällen uppräder på en flyktingkonsert i Stockholm. I en längre intervju i Dagens Nyheter berättar hon om när hon reste till Kos i grekiska övärlden för att hjälpa flyktingar.

Carola Häggkvist är en av flera ur Sveriges artistelit som på tisdagskvällen uppräder på en flyktingkonsert i Stockholm. I en längre intervju i Dagens Nyheter berättar hon om när hon reste till Kos i grekiska övärlden för att hjälpa flyktingar. Foto: Henrik Montgomery / TT & Alexander Zemlianichenko


Carola Häggkvist har länge varit engagerad i att stötta människor på flykt. I en lång intervju i Dagens Nyheter berättar artisten om varför hon nyligen reste till den grekiska semesterön Kos för att hjälpa nödställda flyktingar.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro har tidigare berättat när Carola Häggkvist bjöd hem ett rumänskt tiggarpar på söndagsmiddag. För en tid sedan ska hon återigen ha fått en medmänsklig ingivelse, och reste i tystnad till Kos för att hjälpa människor i nöd som flytt undan krig i hopp om ett bättre liv i Europa.

– När jag läste om Alan kunde jag inte längre sitta still och se på. Till slut bokade jag resan till Kos dit många flyktingar anländer från Bodrum i Turkiet. Dagen efter kom även min dotter Zoe och min barnflicka Emma till Kos, säger Carola Häggqvist till Dagens Nyheter.

► LÄS MER: Carola bjöd hem tiggare på middag: ”Det var bara en ingivelse"

Hon berättar för tidningen att det var lätt att få kontakt med flyktingar, att stämningen på plats och bland de utsatta var lugn och vänlig och att alla värnade om varandra. Och alla möten, med såväl människor på flykt som andra volontärer från Europa som kommit till Kos genom olika organisationer, har lämnat tydliga avtryck.

– Jag insåg än mer att det finns en större mening med livet än att bli för bekväm och inte våga öppna sitt hjärta i handling också, säger hon till Dagens Nyheter.

Dessutom efterlyser hon en ”kultur av givande” och menar att fler förutom att skänka pengagåvor även bör ge av sin tid, då vi enligt henne lever så skyddat i Sverige.

– Vi har FN och stora hjälporganisationer. Men vi gräsrötter är minst lika viktiga och alla kan dra sitt strå till stacken. Vi var många som nyligen samlades på Medborgarplatsen i Stockholm för att visa vår solidaritet med alla flyktingar som kommer till Sverige.

► LÄS MER: Carola och Lundell bland de odödliga

Det blev en vecka på Kos, och engagemanget tycks knappast ha svalnat. I kväll tisdag uppträder Carola på den stora artistgalan ”Hela Sverige skramlar” i Globen i Stockholm tillsammans med många andra artister för att samla in pengar till människor på flykt.

Läs hela intervjun med Carola Häggkvist i Dagens Nyheter.

klar

Artikellänk är kopierad

Linnea Carlén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro