ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Carolina Klüft: Här är svenskarna du ska hålla koll på i OS

Anna Åslund · 1 Aug 2016
Uppdaterad 8 Aug 2016
Carolina Klüft tar plats i Viasatstudion som programledare under OS i Rio de Janeiro.

Carolina Klüft tar plats i Viasatstudion som programledare under OS i Rio de Janeiro. Foto: Henry Lundholm


Carolina Klüft gör sig redo för ännu ett OS, men liksom i Sotji 2014 är inte allt fokus riktat mot henne själv den här gången. Som programledare för Viasat på plats i Rio kommer hon att rapportera hem till Sverige och hon är laddad till tusen. Jag är ett redskap som ska ta hem det bästa till svenska folket”, säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

Med ett OS-guld i bagaget är Carolina Klüft väl bekant med allt vad sportfesten innebär men den här gången kommer hon inte att befinna sig i arenan utan i en tv-studio där hon ska intervjua de som just nu befinner sig i samma situation som hon själv gjorde för några år sedan.

– Att få jobba med idrott så här nära och verkligen få rapportera hem till svenska folket, inte bara om vad som händer, utan även få förklara varför saker och ting händer, ska bli jätteroligt, säger Carolina Klüft.

Programledarrollen fick hon känna på redan under OS i Sotji 2014. Där samlade hon på sig många nya erfarenheter som hon nu har god användning för under sin tre veckor långa vistelse i Rio.

Carolina Klüft är både förväntansfull och nervös över att ta på sig programledarrollen igen men samtidigt är hon expert på att hålla huvudet kallt och prestera när det väl gäller.

– Det är lite pirrigt innan man går in i en livesändning. I Sotji var det nästan som att själv ladda inför en tävling. Men nu känner jag mig ännu tryggare.

►LÄS MER: Guldhoppet har landat i Rio

Idrottstokig som hon är ser Carolina fram emot alla sporter men hon kan inte sticka under stol med att friidrotten ligger henne särskilt varmt om hjärtat.

– Jag har följt friidrotten och varit på en del mästerskap sedan jag slutade eftersom jag fortfarande har vänner kvar som tävlar. Även under min aktiva karriär tyckte jag om att sitta och titta på de andra när jag var klar. 

Att återvända till ett OS är lite som att resa tillbaka i tiden till de tillfällen då hon själv stått inne på en arena med tävlingsnerver. Men det är inget hon saknar i dag. Carolina Klüft menar att hon aldrig varit en speciellt nostalgisk person. 

– Det som var då var då och det är skönt att det som är nu är nu. Eftersom jag själv gjorde valet att sluta med idrott känner jag inte en saknad på det sättet.

Även om Carolina Klüft har bytt roll det här året har hon många friidrottsvänner som fortfarande tävlar. Många kommer att göra henne sällskap i studion vilket blir en ny och främmande situation för både henne och den hon ska intervjua. 

– Med Michel Tornéus (längdhopp, reds. anm.) blir det speciellt, vi har blivit väldigt goda vänner de senaste åren. Han kommer nog att tycka att det känns väldigt konstigt att jag ska intervjua honom, säger Carolina Klüft.

Vilka svenska namn ska man hålla extra koll på i år?

– Sarah Sjöström är en person som fått lära sig att leva med press men det har hon ju redan visat alldeles glasklart att hon hanterar fantastiskt. Sedan har vi ju dubbla fotbolls- och handbollslag på plats och det är jätteroligt. Truppen inom friidrotten tror jag också kan prestera riktigt bra. 

►LÄS MER: Sprinterstjärna gör OS-låten

klar

Artikellänk är kopierad

Anna Åslund
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro