ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Caroline af Ugglas satsar på konsten

Johan Kellman Larsson · 20 Sep 2011
Uppdaterad 20 Sep 2011
Utställningsturnén går under namnet ”Självporträtt”. Caroline af Ugglas har tillsammans med fotografen Lucia Roed tagit fotografier som sedan har tryckts upp på canvasduk och Caroline har därefter målat med olja på bilderna.

Utställningsturnén går under namnet ”Självporträtt”. Caroline af Ugglas har tillsammans med fotografen Lucia Roed tagit fotografier som sedan har tryckts upp på canvasduk och Caroline har därefter målat med olja på bilderna. Foto: Caroline af Ugglas


Sångerskan ställer ut målningar i höst. Jag inspireras av min morfar och Ernst Billgren”.

klar

Artikellänk är kopierad

Caroline af Ugglas – som fick sitt stora publika genombrott i Melodifestivalen 2009 – åker i höst ut på konsturné.  – Jag har målat i hela mitt liv, men gömde länge teckningarna under sängen. För ungefär ett år sedan började jag börja måla på ett helt nytt sätt, säger hon.

Jag ringer och stör Caroline af Ugglas mitt i en sen lunch. Hon är nyligen hemkommen från Spanien, har sovit tre timmar natten innan men är trots detta lika energisk som vanligt. I dag öppnar hennes konstutställning på Galleri Jan Wallmark i Stockholm.  – Jag har slitit med de här oljemålningarna i upp till sex timmar om dagen i tio månader! Ryggen värker, men det är det värt.  – Min morfar var konstnär och äpplet faller väl inte långt ifrån trädet. Jag tycker också om Ernst Billgren, säger hon om sina inspirationskällor.

Vad är viktigast då – konsten eller musiken? – Som tur är behöver jag inte välja. Musiken är mer social, medan konsten skapar jag helt på egen hand. Jag behöver båda.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Kellman Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro