ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Caroline från Icona Pop: Nästa år kommer bli grymt

Karolina Skoglund · 30 Okt 2013
Uppdaterad 30 Okt 2013
Caroline Hjelt och Aino Jawo är Icona Pop.

Caroline Hjelt och Aino Jawo är Icona Pop. Foto: Getty Images


Om 2013 var året då Icona Pop slog igenom i världen på allvar lär 2014 bli det år då de tar över den. Åtminstone låter det så på den ena delen av duon, Caroline Hjelt, som säger att de planerar något stort.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

– Vi är sjukt peppade. Men jag vill inte jinxa det.

Efter singeln ”I love it” är Icona Pop plötsligt en av Sveriges hetaste musikexporter. Men det är knappt att de hunnit förstå det själva ännu. 

– Jag vet inte om vi har gjort det. Det har varit en fantastisk tid och vi har gjort så jäkla mycket. Vi tittade på bilder häromdagen och bara: ”va, har vi gjort det här?” Det känns som en väldigt kort tid med tanke på vad vi hunnit med, säger ena halvan Caroline Hjelt.

Nu kommer de ut med albumet ”We are... Icona Pop”, vilket de beskriver som en dagbok över den livsomställande period deras genomslag inneburit. 

– Vi har inte haft lyxen att ställa oss i en studio i tre månader, så vi har skrivit när vi har varit på vägarna och rest; i bussen, i bilar och på hotellrum. Det blir väldigt personligt på så sätt och det ska bli kul att visa folk den resa vi varit med om. 

Just nu är fokus inställt på USA, där de ägnar extremt mycket tid. Ändå är resväskorna deras främsta hem.

– Vi är som små sniglar som bär runt på våra hem. Det kommer vi nog fortsätta göra ett tag, för även om vi hade ett hem skulle vi inte vara där. Vi har försökt ha hem men det funkade inte. Men vi ska försöka hitta någon slags bas nästa år, då tror jag det blir USA.

Och om 2013 var ett bra år är förhoppningen att 2014 ska bli ännu bättre. 

– Vi har mycket roliga grejer på gång för nästa år. Det är vi sjukt peppade på. Men jag vill inte jinxa det innan allt är klart. Nästa år kommer bli grymt. 

Nyligen har Icona Pop avslutat en headlineturné i USA men vila finns inte i deras vokabulär.  

– Det var så kul att äntligen göra sitt eget fullt ut. Vi är drömmare och har stora mål, så vi kommer fortsätta att  jobba på. Nu ska vi åka till Asien för första gången. Ett annat mål är att göra en världsturné.

klar

Artikellänk är kopierad

Karolina Skoglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro