ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Caroline vann Agerapriset

Leif Oldenburg · 27 Mar 2013
Uppdaterad 27 Mar 2013
Caroline vann Agerapriset

Caroline vann Agerapriset Foto: Scanpix


Hon följde efter en man som misshandlat en kvinna, så att polisen kunde gripa honom. Nu vinner hon Agerapriset.

klar

Artikellänk är kopierad

I måndags satt Caroline Rosengren, 21, hemma vid telefonen i Malmö och väntade på ett läkarsamtal som aldrig kom. Så ringde det äntligen.

– Jag var rätt kort först innan jag fattade att det var från TV 3 som undrade om jag kunde komma upp till Stockholm. Jag var helt chockad och fattade först inte att jag hade vunnit.

Årets Agerapristagare är lite tagen och skrattar oavbrutet under intervjun.

– Alla andra nominerade var så modiga. Jag hade inte en tanke på att det skulle bli jag.

En höstkväll förra året upptäckte Caroline hur en man sparkade och slog en kvinna. Flera människor såg vad som hände men bara Caroline följde efter gärningsmannen in i ett beckmörkt Folkets park i Malmö.

– Jag blev så arg, där var en massa människor som inte gjorde något. För mig är det självklart att hjälpa andra. Jag hade gjort samma sak i dag.

Inne i parken upptäckte mannen Caroline och började gå mot henne. Samtidigt kom polisen och grep mannen. Han dömdes senare till fyra månaders fängelse.

Prischecken på 100 000 kronor delade artisten Loreen ut i direktsändning i TV 3:s ”Efterlyst”. Hemma i Malmö satt familj och kompisar framför tv:n. Speciellt Carolines 13-årige bror Charlie:

– Ända sedan han var liten har han drömt om att få se New York. Nu ska vi åka dit.

Genom att hon hela tiden höll kontakt med larmtjänst, såg hon till att gärningsmannen kunde gripas. Hon ställde också upp i rättegången och vittnade och mannen kunde senare dömas för misshandel och olaga hot till fängelse.”

– Caroline har gjort det alldeles för många väjer för. Hon har använt hjärta, hjärna och mod i en extremt pressad situation på ett sätt som gör henne till ett föredöme för alla oss andra, säger Linus Paulsson, chefredaktör på Metro.

klar

Artikellänk är kopierad

Leif Oldenburg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro