ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Carro: "Längd är som mångkamp"

Mats Jonsson · 20 Aug 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Carolina Klüft ser längdhoppet som en andra gren i en liten minimångkamp med tresteg och längd. 

Carolina Klüft ser längdhoppet som en andra gren i en liten minimångkamp med tresteg och längd.  Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Ingen sjukamp längre för Carolina Klüft.Men ändå ett medalljhopp i OS.Och på sätt och vis är det ändå mångkamp som gäller. När hon på fredag hoppar final i Peking i längdhopp har hon redan lagt grunden i tresteg.

- Jag är van att göra flera grenar och när jag inte lyckats i tresteg brinner jag av revansch i längdhoppet, säger hon till Metro. OS i Peking innebär nya förutsättningar men ändå så invanda mönster för Carolina Klüft. - Längdhopp är ju en gren i mångkampen, så den här ju inte helt ny för mig. Det nya är att jag bara har två grenar att koncentrera mig på men det är bara kul, på sätt och vis får jag mångkampskänslan ändå. Röster har hörts om att Carolina Klüft sumpar ett givet svenskt OS-guld i Peking. Och med tanke på hur medaljutvecklingen har tett sig i mästerskapet, så har kritiken vuxit sig allt starkare. Men Carolina Klüft ser det inte på det viset. - Jag tänker aldrig på att jag ska gå ut och ta guld. Jag går ut för att ha roligt och göra mitt bästa. Även om satsningen på längdhopp är ny, så är det ändå med stor rutin hon kommer till OS. En rutin som hon har nytta av i satsningen på längd. - Nu har jag några mästerskap bakom mig och det är alltid tryggt att ha i bagaget. Jag vet vad det handlar om och det ger mig styrka. Det hade nog varit ganska annorlunda om jag hade OS-debuterat i längdhopp i Peking. Men nu har jag den rutin jag har och det är ganska skönt. Precis som under tiden som sjukampare vill Klüft ogärna prata om målsättningar och vart hennes potential ligger i längdhopp.- Jag vet vad jag kan och jag får acceptera att det är andra förutsättningar jämfört med sjukampen men målsättningen behåller jag för mig själv. Längdtävlingen blir hennes tredje framträdande i OS. I tresteget gick hon inte till final men längdkvalet klarade hon av galant - allt enligt planerna.- Tresteget fungerar bara som tändning för mig inför längdhoppet. Jag brinner av revanschlusta och jag kommer inte att ha några problem att ladda inför längden. Hade det gått bra i tresteget hade jag tagit med det till längden. Men jag får acceptera att jag är nybörjare i tresteg och att det är längd som är huvudsysslan i Peking. Oavsett vad Carros egen målsättning är, hoppar hon för medaljer i längdhoppet på fredagen.

klar

Artikellänk är kopierad

Mats Jonsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro