ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Carros konkurrent fast för doping

Mats Jonsson · 20 Aug 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Ludmila Blonska har ertappats med att vara dopad under OS i Peking. Därmed missar hon fredagens längdfinal.

Ludmila Blonska har ertappats med att vara dopad under OS i Peking. Därmed missar hon fredagens längdfinal. Foto: Scanpix


Ukrainskan Blonska har lämnat positivt dopingprov

klar

Artikellänk är kopierad

Ukrainskan Ludmila Blonska, som tog silver i sjukampen och som skulle ha mött Carolina Klüft i längdfinalen har lämnat ett positivt dopingprov. Blonska, som tidigare varit avstängd mellan 2003 och 2005 för doping testade positivt för Anabola Steroider, uppger franska tidningen L´Equipe. I Carolina Klüfts frånvaro var hon med och slogs om guldet i sjukampen men fick ge sig mot landsmaninnan Natalja Dobrynska. 30-åriga Blonska noterade 6.48 i längdhoppet men kvalade in till den individuella längdhoppsfinalen genom att hoppa en cm över kvalgränsen, 6.76. Carolina Klüft hoppade 6.70. Dopingavslöjandet innebär alltså att svenskan slipper ytterligare en konkurrent i längdfinalen och ökar hennes chans ännu mer till en framskjuten placering.  Finalen avgörs på fredag och startar 13.20 svensk tid.

klar

Artikellänk är kopierad

Mats Jonsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro