ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Catt, 24, tatuerade ögonvitan lila – riskerar att förlora synen

Natalie Demirian · 29 Sep 2017
Uppdaterad 29 Sep 2017
Bilder på Catt Gallinger som hon själv visar upp på sin Facebooksida.

Bilder på Catt Gallinger som hon själv visar upp på sin Facebooksida. Foto: Facebook


En kanadensisk modell, 24-åriga Catt Gallinger, har delvis förlorat synen efter att ha tatuerat ögonvitan för att få dem att bli lila, skriver The Independent. Nu visar hon upp på sociala medier hur fel ingreppet gått till.

klar

Artikellänk är kopierad

Att tatuera ögonvitorna för att få en annan färg på dessa är något som har förekommit det senaste årtiondet, och som många har gjort utan större komplikationer. Men det finns också stora risker med ingreppet, och det amerikanska ”Optometric association” fördömer ingreppet och säger att patienten riskerar att få infektion, inflammation och att bli blind, har BBC tidigare skrivit.

När lila vätska började rinna från ögat under Catt Gallingers ingrepp stod det klart att något gått väldigt fel, skriver The Independent. Hon skyndade sig till sjukhuset där hon fick antibiotiska ögondroppar. Men ögondropparna fick en omvänd effekt och gjorde istället att hon fick ett mycket svullet öga som en vecka senare blurrade hennes syn.

Hon fick sedan steroiddroppar, men de förvärrade endast hennes tillstånd ytterligare, och orsakade den lila substansen att klumpa sig runt hornhinnan.

Fyra veckor efter händelsen kan hon ännu inte se klart från sitt högra öga.

Läkarna misstänker att den utrustning som användes när hon tatuerades inte var helt steril, och därför orsakat en infektion.

Gallinger har av sjukhuspersonalen fått höra att hon aldrig kommer att återhämta sig helt och att hennes syn kommer att förbli försämrad och att hon riskerar att förlora sin syn helt.

I en känslosam video som publicerades på modellens Facebook-sida säger hon att hennes syn sedan dess har förbättrats. Hon säger också att hon mår psykiskt dåligt efter ingreppet.

klar

Artikellänk är kopierad

Natalie Demirian
Natalie Demirian
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro