ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Cecilia Wikström petas från L:s EU-vallista – väljer att behålla styrelseuppdrag

Valerie Kaspersen · 9 Mar 2019
Uppdaterad 12 Mar 2019
Cecilia Wikström väljer att behålla styrelseuppdrag.

Cecilia Wikström väljer att behålla styrelseuppdrag. Foto: TT


Partiet gav Cecilia Wikström ett ultimatum. Antingen toppa listan till EU-valet eller behålla sina styrelseuppdrag.

klar

Artikellänk är kopierad

Cecilia Wikström (L) har varit EU-parlamentariker sedan 2009 och var ett av toppnamnen inför det kommande EU-valet. Men under Liberalernas riksmöte gav partiet henne ett val.

– Liberalernas partistyrelse har bett Cecilia Wikström att välja mellan att toppa vår EU-lista eller att behålla sina styrelseuppdrag, säger partisekreterare Maria Arnholm under en pressträff.

Diskussionen kring Cecilia Wikström har uppstått efter att SVT och nyhetssajten Politico rapporterat att hon, med sina två styrelseuppdrag, får ut 70 000 kronor i ersättning, samtidigt som hon har heltidsuppdrag som EU-parlamentariker.

Partiet har bett Cecilia Wikström lämna de styrelseuppdrag hon har inom bolagen Beijer-Alma och Elekta och fortsätta sitt uppdrag som EU-parlamentariker.

– Vår bedömning är att hennes styrelseuppdrag riskerar att leda till en förtroendekris, säger Maria Arnholm under en pressträff.

Cecilia Wikström har dock valt att behålla sina styrelseuppdrag.

– Vi beklagar verkligen att Cecilia Wikström har fattat detta beslut då hon är en omvittnad framgångsrik Europaparlamentariker och dessutom en mycket uppskattad företrädare för vårt parti, säger Liberalernas partisekreterare Maria Arnholm i ett pressmeddelande.

klar

Artikellänk är kopierad

Valerie Kaspersen
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro