ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Celldörrar kan öppnas inifrån genom att banka

Josefin Svenberg · 11 Dec 2013
Uppdaterad 11 Dec 2013

Den som bankar kan få upp stängda celldörrar inifrån i Södertäljepolisens arrest, om vakten glömt att låsa dem. Det upptäcktes när en känd våldsbrottsling lyckades ta sig ut i korridoren.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: TT

Det var under natten till den första december som en intagen på arresten i Södertälje tog sig ut ur sin cell – bara genom att banka på dörren. Av en slump upptäckte en polis att den intagne stod ute i korridoren och talade med en annan intagen som var kvar i sin cell.

Personen som hade tagit sig ut är känd av polisen sedan tidigare för grov brottslighet, bland annat flera våldsbrott, och hade tagit sig ut genom att banka på celldörren så att dörrhandtaget gick upp.

Enligt en tillbudsanmälan som gjorts hade arrestvakten glömt att låsa celldörren, och vid en kontroll visade det sig att flera celldörrar gick att öppna inifrån om de inte låstes.

Den intagne tog sig ut vid ett tillfälle då det ska ha varit hög arbetsbelastning och i samband med att ett flertal personer fördes in i arresten, men i tillbudsanmälan framgår det inte om händelsen gav några ytterligare konsekvenser.Läs mer: ► Fånge tvingas använda stinkdeodorant

klar

Artikellänk är kopierad

Josefin Svenberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro