ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Centern föreslår nystartskonto

Stockholm TT · 29 Maj 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Centerpartiet vill ge alla möjlighet att spara pengar på ett skattegynnat nystartskonto. Tanken är att sparpengar ska användas för att klara av en omställning i livet, till exempel starta eget eller vidareutbilda sig. -Kan staten stimulera pensionssparande med lägre skatt, så borde det också gå att stimulera kompetensutveckling, sade centerledaren Maud Olofsson när hon lanserade idén vid partiets förtroenderåd i Stockholm på måndagen. Centern har tidigare föreslagit ett skattegynnat konto för den som vill skaffa en grundplåt för att bli egenföretagare. Varje år ska man kunna sätta undan upp till 40 000 kronor från sin inkomst. Hur mycket lägre skatten ska vara på den summan har partiet inte tagit ställning till. Kontot får som mest innehålla 120 000 kronor.

Nu vill Maud Olofsson göra konto mer flexibelt och även gälla dem som vill spara pengar för att vidareutbilda sig. Hon kan tänka sig att den högsta tillåtna summan kan behöva vara större, så att pengarna räcker till exempel för att klara en sköterskeutbildning.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro