ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Chans till kallbad under stjärnorna

Kinga Lezanska Sjölin · 23 Feb 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Just nu pågår renoveringen av byggnadsminnesmärkta Ribersborgs kallbadhus för fullt.

Just nu pågår renoveringen av byggnadsminnesmärkta Ribersborgs kallbadhus för fullt.


klar

Artikellänk är kopierad

Längre öppettider på Ribersborgs kallbadhus – kanske till månskensbad. Det kan bli verklighet om Malmö stad får tillstånd att bygga ny ingång till det byggnadsminnes­märkta badhuset. – Det är väldigt glädjande om det blir så eftersom vi efterfrågat längre öppettider. Men vi vill samtidigt att K-märkningen bevaras, säger Per-Olof Karlsson, ordförande i Malmö bastugille.

Om populära Ribersborgs kallbadhus till och med kan få nattöppet är det upp till den blivande entreprenören att bestämma.

Just nu är badhuset stängt för renovering. Den ska vara klar till halvårsskiftet. Men i samband med ombyggnaden vill fritidsnämnden också bygga nya ingångar som möjliggör entré även när kaféet är stängt. – Det skulle ge bättre service åt badarna. Vi har förslag på hur det kan göras. Jag tror nog att vi ska kunna lösa det, säger Roger Möller, chef för byggprojektavdelningen på Stadsfastigheter i Malmö.

Men det är inte säkert att Malmö stad får lov att bygga nya ingångar till kallbadhuset. Länsstyrelsen måste ge sitt tillstånd och det beslutet dröjer. – Det är en rätt stor förändring av utseendet så det är inte helt självklart att de får tillstånd, säger Olof Martinsson på Länsstyrelsen.

klar

Artikellänk är kopierad

Kinga Lezanska Sjölin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro