ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Charlie Sheen: De ville tjäna pengar på min sjukdom

Hugo Ewald · 25 Maj 2016
Uppdaterad 26 Maj 2016
I november 2015 kom Charlie Sheen ut som hiv-positiv.

I november 2015 kom Charlie Sheen ut som hiv-positiv. Foto: Chris Pizzello/AP/Metro


Den 15 juni kommer filmstjärnan Charlie Sheen till Sverige för ett samtal inför publik på Stockholm Waterfront. Metro har fått en intervju med Sheen om livet som hiv-positiv och tabloidpressens jakt på honom.

klar

Artikellänk är kopierad

Nu 50-åriga Charlie Sheen har spelat huvudroll i över 45 filmer och gjort sig känd genom tv-serier som ”2 1/2 män”. Men förmodligen är han lika känd för sitt vilda leverne i formen av fester, drogmissbruk och omskrivna skandalförhållanden. I november 2015 kom Charlie Sheen ut som hiv-positiv. Diagnosen fick han redan 2011 och gick ut med sin sjukdom först efter att personer utpressat honom på miljonbelopp för att inte berätta om det. Flera tidningar gjorde det till sitt jobb att avslöja hans hemlighet. – Det var vidrigt. Det finns vissa gränser och vissa områden medierna bör hålla sig borta från. Det är den värsta sortens människor, människor som gör det till sitt mål i livet att tjäna pengar på min sjukdom. ► LÄS MER: CharlieSheen kommer till Stockholm Charlie Sheen har hiv, men gör det bästa för att hantera situationen. När Metro når honom har han nyss varit ute på en simtur och tar en paus för några telefonsamtal innan han ska hämta upp sina döttrar. Han har nyss påbörjat en ny behandling med en medicin som just nu genomgår klinisk prövning, och enligt Sheen fungerar medicinen ”so far so good”. Han hoppas att han nu kan inspirera fler att våga prata om hiv. – Jag tror många såg det som modigt att jag kom ut. Till och med American Medical Association skrev om det i sin journal JAMA och pratade om ”The Charlie Sheen effect”. Det känns som att hiv hamnat på kartan igen. De senaste åren har av uppenbara skäl varit något av en karriärpaus för Sheen. Men senare i år släpps långfilmen ”Nine Eleven” där han spelar huvudrollen och den 15 juni kommer Sheen till Sverige för första gången för att medverka i ett samtal med musikjournalisten Fredrik Strage. Samtalen, som kommer att äga rum på Stockholm Waterfront, kommer att avslutas med en Q&A-session där publiken får ställa frågor till Sheen. – Jag har inte som mål att förändra världen med samtalet, men jag talar gärna om hur jag ser på världen. Kanske kommer någon att komma hem med en ny tanke, i så fall är kvällen en succé, säger Charlie Sheen till Metro.► LÄS MER: Charlie Sheen: "Jag är hiv-positiv"

Charlie Sheens liv idag är annorlunda än det liv han tidigare levt. Hans prioriteringar är annorlunda, nu kan han sitta och ta det lugnt en fredagkväll och kolla på film.Du har fem barn, varav fyra är minderåriga. Är du en bra pappa? – Jag är en väldigt bra pappa. Jag är rättvis. Oftast är jag ”the good cop”. Jag försöker att föra vidare det jag lärde mig när jag var barn, och jag hade en väldigt bra lärare.  Och jag har väldigt mycket kunskap jag kan förmedla, så länge det inte handlar om matematik.

När Charlie Sheen kommer till Sverige är det för första gången, han säger att han gillar Sverige men knappt vet något alls om landet. – Jag vet ingenting om Sverige, men jag har alltid velat åka dit. Om jag inte misstar mig brukade jag sova i en svensk säng, Hästens är från Sverige eller hur? Det kanske är så att folks prioriteringar är annorlunda i Sverige, istället för att spara till pensionen så sparar de ihop till en fin säng.► LÄS MER: Pappa Sheen är Charlies stöd

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro