ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Charterbolagen som anmäls mest

Tobias Sahlén · 18 Apr 2013
Uppdaterad 18 Apr 2013
Charterbolagen som anmäls mest

Charterbolagen som anmäls mest Foto: All Over Press


klar

Artikellänk är kopierad

Svenskarna är mitt uppe i att boka sina resor inför sommaren. Men det är inte alla som får uppleva sin drömsemester. Under 2012 ökade antalet anmälningar mot resebolagen till Allmänna reklamationsnämnden (ARN).

Enligt de siffror som Metro har fått ta del av är det endast en lite del av anmälningarna till ARN som riktas direkt mot charterbolagen. I stället riktas de flesta anmälningarna mot flygbolagen.

Av charterbolagen är det Fritidsresor och Ving som det klagas mest på. De är även de två största charterbolagen so, tillsammans har cirka 50 procent av den svenska chartermarknaden.

– De flesta har klagomål gällande boendet. Och det kan innefatta allt från störningar till fel utsikt, säger Stefan Larsson, jurist på ARN.

Under 2012 fälldes Ving av ARN vid 21 tillfällen. Fritidsresor blev under samma år endast fällda vid sex tillfällen. Statistiken även att det är väldigt få konsumenter får rätt mot charterbolagen.

klar

Artikellänk är kopierad

Tobias Sahlén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro