ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Charterruschen

TT · 30 Maj 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Svensken vill ha solgaranti.
Svensken vill ha solgaranti.

Den senaste veckans lynniga väder har fått svensken att rusa till resebyrån. I helgen såldes rekordmånga charterresor, och på en del resmål börjar det bli slutsålt. Sveriges största charterarrangör Fritidsresor sålde den gångna helgen, fredag till söndag, hela 5 700 resor – nytt rekord. Hittills i år har bolagets försäljning av sommarresor ökat med omkring 20 procent och vinterresorna har gått upp hela 90 procent.

PENGAR ÖVER Stark konjunktur, låg ränta och därmed pengar över i fickan verkar ha väckt reslusten. Och så, förstås, det svenska vädret. – Vi har haft en väldigt lång och kall vinter och vår och den här helgen utmärkte sig för sitt flaxiga väder. Den sortens varannandagsväder skapar lika mycket restryck som hällregn. Folk gillar inte det där oförutsägbara, säger Lottie Knutson, informationschef på Fritidsresor.

PLATSER KVAR Uppgången tycks gälla hela branschen. Hittills i år har Apollos bokningar av resor totalt ökat med 18 procent. Men de som inte har hunnit beställa sin resa än behöver inte förtvivla, enligt Apollos informationschef Kajsa Moström. – Det finns platser kvar, men är man väldigt specifik i sina önskemål så kanske inte just det man vill ha finns kvar. Till de mest populära destinationerna och avgångarna börjar det bli begränsade valmöjligheter, säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro