ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Chatt och låttips i Spotify

Aron Andersson · 5 Aug 2013
Uppdaterad 5 Aug 2013
Chatta i Spotify

Chatta i Spotify


klar

Artikellänk är kopierad

Browse till Spotify
Browse till Spotify

Snart kommer det bli möjligt att chatta med vänner i Spotify, samtidigt som tjänsten ska ge bättre musiktips.

Andra tjänster, som Wimp, jobbar redan med särskilda redaktörer som tipsar om ny musik och skapar låtlistor. Denna metod sägs även ligga till grund för kommande musiktjänsten, tillika Spotifyutmanaren, Daisy. Daisy är en vidareutveckling av MOG, som några kanske känner till, men som inte fungerar utanför USA. Bakom den ligger ingen mindre än Jimmy Iovine, ni vet han som hjälpte Bruce Springsteen skapa det där fantastiska ljudet på bland annat Born to Run?

Hur som helst, innan Daisy ens hunnit lanseras släpper Spotify nya funktionen ”Browse”, med just spellistor som tagits fram av en redaktör. Browse kommer att släppas till mobilversionen av Spotify, både för IOS och Android, skriver tekniksajten Cnet.

Listorna baseras dels på den musik som Spotifyanvändarna själva lyssnar på och de listor som redan skapats, dels på ett urval som görs av 35 musikredaktörer och skribenter. Eftersom det är mobilversionen av Spotify som först får den nya funktionen så behövs ett premiumkonto för att få testa, men Charlie Hellman på Spotify säger till Cnet att funktionen även kommer till Spotify i datorn.

I en bisats skriver Cnet också att meddelandesystemet i Spotify kommer att uppdateras. Redan i dag går det att skicka låttips till varandra direkt i programmet, men nu ska det också bli möjligt att chatta med varandra.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro